Utopenci Gejza

2.55

hodnoceno: 11
Příprava: neuvedeno
Porce: 30
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Zelenina
    • 1,8
      kg cibule
  • Nálev
    • 5
      lžíce sůl
    • 1250
      ml voda
    • 600
      ml ocet
    • 0,5
      lžíce pepř mletý
    • 1
      špetka chilli
    • 3
      ks bobkový list
    • 1
      lžíce olej
    • 0,8
      lžíce cukr
  • Uzenina
    • 2
      kg špekáček

Postup přípravy receptu

  • Nejprve si připravíme nálev.
  • Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit. Necháme vychladnout.
  • Špekáčky oloupeme a krájíme na půlky podélně, nebo na čtvrtiny. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Do vymyté 5 litrové sklencie od okurek dáme cca 1 cm vysokou vrstvu cibule. Poklademe na to vrstvu špekáčků. Opakujeme až do plné sklenice. Vychladlý nálev nalijeme do sklencie. Sklenici je dobré na závěr dobře uzavřít. Stačí celofán a gumička, ale já používám umělohmotný uzávěr nacvakávací. Odležet to necháme asi 14 dnů (pokud budou čtvrtky špekáčků, bude to trvat asi týden).
  • Podle mých známých jsou nejlepší.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: