Uzená fazolačka

4

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • slunečnicový olej
    • sůl
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • ocet
    • majoránka
    • bobkový list
    • nové koření
    • 4
      ks pepř celý
    • 300
      g fazole
    • 100
      g uzeniny jakékoliv
    • 1
      l vepřový vývar z uzených kostí

Postup přípravy receptu

  • Fazole namočíme aspoň na 2 hodiny do vody. Poté je v tlakovém hrnci uvaříme doměkka spolu s vývarem z uzeného, česnekem, bobkovým listem, novým kořením, pepřem.
  • Na oleji osmažíme cibulku, zasypeme moukou a uděláme jíšku.
  • Do jíšky vlijeme uvařené fazole, pořádně rozmícháme a doplníme vodou. Přidáme majoránku, párek nebo klobásku nakrájenou na kousky a dochutíme octem, solí, popřípadě trochou cukru.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: