2.67
Hlívu opláchneme, rozebereme na jednotlivé plodnice. Pokud jsou nohy příliš dlouhé, ořízneme je. Poté hlívu po dobu cca… více o Smažená hlíva jako řízek
Dno zapékací mísy silně pomažeme máslem. Poklademe plátky uzeného, posypeme cibulí pokrájenou na tenká kolečka a… více o Zapékané uzené s křenovými jablky
Oloupeme mrkev a pokrájíme ji na kolečka. V kastrolu si na rozehřáté máslo dáme mrkev, kterou zalijeme troškou vody,… více o Uzené na cibuli s dušenou mrkví
Pečení perníkových chaloupek patří k nejkouzelnějším vánočním tradicím. Američanka Natalie… Celý článek
Chutná doslova pohádkově a k Vánocům prostě patří. Vaječný likér můžete připravit jako jedlý… Celý článek
Přestože by vánoční svátky měly být obdobím klidu a míru, pro většinu z nás to tak není. Jako… Celý článek
Chuť i vůně perníčků k Vánocům neodmyslitelně patří. A kdo chce jít ještě dál, pustí se do… Celý článek
Meltu necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Kvásek odměřujeme zamíchaný, aby v něm nebyly bubliny. Do domácí… více o Celožitný tmavý chléb
Vejce, máslo, cukr a med smícháme nad párou, dokud se vše nerozpustí. Potom přidáme jedlou sodu, zamícháme, přidáme do… více o Jemné medové řezy
Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr + sůl utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce, marmeládu a… více o Smetanové řezy s broskvemi
Krkovičku naklepeme, na obvodu nařízneme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Na každou porci položíme… více o Zapékané kotlety
Ovoce nakrájíme na malé kousky. Šťávu z kompotů použijeme jako zálivku, přidáme bílé víno (červené víno) a rum. Vše… více o Vánoční ovocný salát
Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji do zlatova, přidáme papriku, kmín, muškátový oříšek, ocet a 1/8 l vody. Přidáme… více o Dýňový guláš
1. Na oleji nebo sádle osmahneme drobně nakrájenou cibulku, na ni položíme slabé krajíčky chleba, opečeme po obou… více o Bredenex
Všechny přísady uhněteme šlehačem s metlami na kynuté těsto. Na plech tvoříme kopečky, pečeme ve střední troubě 10-15… více o Cookies
Smícháme všechny tři druhy sýra, žloutek, pepř a pažitku. Na polovinu těstovinového plátku dáme vždy jednu lžičku… více o Ravioli se špenátem a třemi druhy sýra
Čočku namočit, nejlíp přes noc. Uvařit. Osmažit cibuli, tu je možno osmažit na tučné části anglické. Přidat ostatní… více o Čočkové karbanátky
Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky a ty ještě napůl, dáme do mísy. Pohanku… více o Pohankové brambory
1 V rendlíku rozehřejte sádlo a opečte na něm cibuli a uzené. Přidejte kysané zelí, posypte kmínem, podlijte trochou… více o Pečený bramborák se zelím a uzeným