Vanilková zmrzlina

2.38

hodnoceno: 16
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 250
      ml mléko
    • 6
      ks žloutek
    • 250
      ml šlehačka
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 5
      lžíce cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Mléko a smetanu necháme projít lehce varem. Přidáme vanilkový lusk, který přepůlíme a nožem vsypeme semínka. Přiklopíme a necháme 10 minut odstát kvůli propojení chuti vanilky. Žloutky utřeme s cukrem do pěny a přidáme hrnek se směsí mléka a smetany. Důkladně promícháme a vlijeme do zbytku mléka a smetany. Povaříme cca 3–4 minuty za stálého míchání. Ještě teplé přecedíme, ochladíme a dáme do mrazáku v plastové nádobě. Po 30 minutách promícháme a necháme zatuhnout.
  • Když přidáte 300–400 g propasírovaného ovoce, máte ovocnou. Propasírované ovoce přidáte přes cedník do mléka a povaříte. Místo vanilkového lusku můžete dát několik kávových lžiček vanilkového cukru.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: