Veganská houbová omáčka

3.62

hodnoceno: 8
Příprava: 60 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule velké
    • 250
      g čerstvé žampiony hnědé
    • 6
      lžíce slunečnicový olej
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 3
      stroužek česnek
    • 1,5
      l voda
    • 4
      lžíce hladká mouka vrchovaté
    • 3
      lžička majoránka
    • 1
      lžička tymián
    • 100
      g sojové maso kostky, nudličky
    • 3
      ks bobkový list
    • 1
      lžička rozmarýn
    • 3
      ks nové koření
    • 2
      lžička kmín
    • 2
      dl kokosové mléko
    • 1
      lžička římský kmín
    • 1,5
      dl sojová omáčka shoyu

Postup přípravy receptu

  • Sójové nudličky (kostky) uvaříme dle návodu, scedíme (vodu si dáme stranou). Necháme vychladnout, vymačkáme přebytečnou vodu. Pak je naložíme do sójové omáčky s olivovým olejem, tymiánem, rozmarýnem a česnekem. Nakrájíme cibuli na kostičky, žampiony a česnek na plátky. Na oleji osmažíme cibuli, přidáme kmín, římský kmín, nové koření, bobkový list a smažíme cca 5 minut. Přidáme sójové nudličky (kostky), dobře promícháme a chvíli opékáme. Přidáme žampiony, promícháme, zalijeme vodou z nudliček, případně dolijeme studenou vodou, aby byla směs ponořená. Přikryté pokličkou vaříme na středním ohni. Asi po 10 minutách přidáme kokosové mléko, dobře promícháme a necháme provařit asi 3 minuty. Pro zahuštění použijeme mouku rozmíchanou s trochou vody. Povaříme na mírném ohni za občasného míchání. Nakonec přidáme majoránku, už nevaříme. Podáváme s oblíbenou přílohou – rýže, knedlíky, brambory, těstoviny.
Zařazení: Sójové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: