Velikonoční nádivka

3.36

hodnoceno: 11
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • máslo
    • sůl
    • 3
      ks vejce
    • 0,5
      l mléko
    • 150
      g strouhanka
    • bílek na potření
    • pepř mletý
    • petrželka nebo mladé kopřivy
    • 750
      g uzené maso - vařené
    • 3
      ks nové koření mleté

Postup přípravy receptu

  • Vařené uzené (nejlépe krkovičku) rozkrájíme na drobné kousky. V misce rozšleháme vajíčka, přidáme mléko, strouhanku, petrželku nebo kopřivy, koření a sůl. Směs necháme promíchanou chvíli stát, aby strouhanka nabobtnala. Potom přidám drobně pokrájené maso a směs vložíme do pekáčku vymaštěného máslem. Pečeme asi 30 minut v troubě. Před koncem pečení potřeme nádivku bílkem, čímž dosáhneme lesklé, křupavé kůrky.
Zařazení: Uzené

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: