Velikonoční nádivka

1.57

hodnoceno: 7
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 10
      ks rohlík
    • 500
      ml hovězí vývar
    • 75
      g máslo na vymazání formy
    • 4
      ks žloutek
    • 4
      ks bílek
    • 1
      hrst kopřiva
    • strouhanka na vysypání formy
    • muškátový oříšek
    • sůl
    • pepř mletý
    • 500
      g uzený bůček nebo krkovice

Postup přípravy receptu

  • Uvařené maso pokrájíme na kostičky. Do větší mísy dáme na kostičky pokrájené pečivo a zalijeme vlažným vývarem. V jiné misce utřeme žloutky a máslo, přidáme nakrájené maso, bylinky a vše promícháme s pečivem, okořeníme. Pokud je hmota řídká zahustíme strouhankou. Do směsi vmícháme sníh a dáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. V předehřáté troubě při 190st. C pečeme 35-40min.
Zařazení: Pokrmy

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: