Vepřová kýta rytíře Fryduše

2.75

hodnoceno: 4
Příprava: 20 minut
Porce: 6
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks vejce
    • 4
      lžička rostlinný olej
    • 0,5
      lžička majoránka
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 3
      lžička kečup - jemný
    • 1
      lžička worcestrová omáčka
    • 0,5
      lžička paprika - sladká
    • 0,5
      lžička pálivá paprika
    • 6
      ks vepřová kýta 6 řízků

Postup přípravy receptu

  • Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Vejce rozšleháme, přidáme do něj všechny přísady a důkladně promícháme. Do marinády vložíme řízky a necháme v chladu odležet nejméně 24 hodin. Čím déle je maso naloženo, tím je křehčí.
  • Naložené maso osmahneme na tuku asi 2–3 minuty z každé strany. Podáváme s topinkou nebo brambory. Dozdobíme volským okem a zeleninovou oblohou.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: