Vepřová panenka s karamelizovanou cibulkou

3

hodnoceno: 23
Příprava: 30 minut
Porce: 2
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      dl drůbeží vývar
    • 50
      ml červený vinný ocet
    • 400
      g vepřová panenka
    • 4
      ks červená cibule
    • 40
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Cibuli si nakrájíme na slabé proužky a dáme ji zesklovatět do rendlíku s rozehřátým olejem. K zesklovatělé cibuli přidáme cukr, ocet a redukujeme (vyváříme tekutinu) až do zhoustnutí. Dochutíme špetkou soli, popřípadě octem nebo cukrem a odstavíme.
  • Vepřovou panenku zabalíme pevně do slaniny. Položíme ji na rozpálenou pánvičku se dvěma lžícemi oleje a opékáme ze všech stran, dokud není slanina pěkně obarvená. Poté ji podlijeme vývarem, přivedeme k varu, pánvičku odstavíme, panenku obrátíme a vše zakryjeme a necháme 5 minut odpočívat.
  • Karamelizovanou cibulku rozdělíme na talíře. Panenku diagonálně rozkrojíme a položíme přes cibulku. Vývar na pánvičce přivedeme k varu a vyváříme až na poloviční objem nebo do vydatné chuti, odstavíme, vmícháme oříšek másla a přelijeme přes maso. Můžeme podávat také s bramborovou kaší.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: