Vepřová pečeně zapečená s nivou a paprikou

2.95

hodnoceno: 21
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • sýr niva
    • anglická slanina
    • paprika červená a žlutá
    • sladká smetana
    • vepřová pečeně plátky bez kosti
    • olej

Postup přípravy receptu

  • Vepřovou pečeni lehce naklepeme, nařízneme, lehce posolíme, opepříme, posypeme staročeským kořením a na oleji opečeme. Pekáček poklademe slaninou, kolečky cibule, na to položíme opečené plátky masa, zakryjeme alobalem a v troubě dopečeme doměkka. Před dopečením masa zprudka opečeme papriky nakrájené na proužky na té samé pánvi, co jsme restovali maso. Papriky nesolíme.
  • Poté pekáček vyjmeme z trouby a maso hustě poklademe červenou a žlutou paprikou, posypeme nastrouhanou nivou a zalijeme smetanou – se smetanou to nepřeháníme, stačí lehce, aby v ní maso neplavalo. Zapečeme, dokud se niva nerozpustí.
  • Příloha: vařené brambory, kompot.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: