Vepřové koleno na tymiánu

4.5

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 4
      ks cibule velké
    • sůl
    • 3
      lžíce olivový olej
    • pepř mletý
    • 1
      hrst petrželka velká
    • 300
      ml červené víno
    • 4
      ks snítka tymiánu
    • 1
      ks vepřové koleno střední

Postup přípravy receptu

  • Troubu předehřejte na 160 stupňů. Vepřové koleno osolte, opepřete a ze všech stran opečte na oleji (cca 8 minut). Poté jej dejte na velký talíř.
  • Do kastrolu nasypte drobně nakrájenou cibuli a smažte na oleji asi 10 minut. Vsypte k ní většinu rozdrobeného tymiánu a míchejte ještě minutu. Maso položte na cibuli a zalijte vínem. Přikryjte poklicí, vložte do trouby a pečte asi 3 hodiny, dokud maso nezkřehne. Těsně před podáváním jej posypte zbylým tymiánem a nasekanou petrželkou.
  • Jako příloha je vhodné například čerstvé pečivo.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: