Vepřové maso s hořčičnou omáčkou

4.4

hodnoceno: 5
Příprava: 60 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      lžíce máslo studené
    • sůl
    • pepř mletý
    • 100
      ml smetana
    • 600
      g vepřové maso
    • 100
      ml zeleninový vývar
    • 5
      lžíce hořčice
    • olej

Postup přípravy receptu

  • Vepřové maso podélně nařízneme, ale zcela neprořízneme. Zevnitř i zvenku osolíme a opepříme. Uvnitř maso potřeme asi 2 lžičkami hořčice a maso opět pevně stlačíme.
  • Maso opečeme na oleji ze všech stran, poté vložíme do trouby a pečeme do změknutí. Maso vyjmeme a vložíme do teplé trouby, aby nevystydlo.
  • Vypečenou šťávu smícháme se smetanou, vývarem, hořčicí a necháme povařit. Studené máslo nakrájené na malé kousky vmícháme do omáčky. Maso nakrájíme na plátky a ihned podáváme.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: