Vepřové plátky s hermelínem a povidly

3.5

hodnoceno: 4
Příprava: 30 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • hladká mouka
    • grilovací koření Argentina
    • 4
      ks vepřové maso z kýty
    • 2
      ks hermelín 1–2, dle velikosti řízků
    • olej
    • švestková povidla

Postup přípravy receptu

  • Řízky mírně naklepeme, nařízneme po stranách, okořeníme a necháme chvíli odležet. Mezitím nakrájíme hermelín na plátky. Na oleji zprudka osmahneme maso do zlatohněda, poprášíme moukou, obrátíme a osmahneme z druhé strany. Podlijeme vodou. Do vzniklé šťávy přidáme zarovnanou lžíci povidel (můžeme nejdříve rozmíchat ve vodě, abychom to nemuseli dělat na pánvičce) a ještě dochutíme kořením. Těsně před doděláním poklademe plátky hermelínu tak, aby „povolil“.
  • Podáváme s opékaným bramborem a pestrou oblohou.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: