Vepřové plátky v cikánské omáčce

3.14

hodnoceno: 7
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks červená paprika
    • sůl
    • 2
      stroužek česnek
    • masox
    • pepř mletý
    • 8
      ks vepřové maso
    • 1
      ks paprika - bílá
    • olej
    • 1
      plechovka rajčata oloupaná
    • 2
      lžíce mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  • Vepřové řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Ve větší pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a přidáme řízky. Poté, co máme řízky z obou stran osmažené, zmírníme oheň a přidáme nakrájená rajčata v plechovce i se šťávou, na malé kostičky nakrájenou červenou a bílou papriku a také papriku mletou.
  • Zalijeme cca 2 dl vody a necháme dusit asi půl hodiny. Postupně přiléváme vodu, která se odpařuje. Až maso změkne (může být na plotně i hodinu, nic se nestane a zelenina bude měkčí, což je žádoucí), přidáme podle chuti i bujón, ale nemusí být. Případně ještě dosolíme a podáváme s rýží.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: