Vepřový guláš na slanině

2.83

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 600
      g brambory
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžička majoránka
    • 600
      g vepřová plec
    • 1
      lžíce mletá paprika vrchovatá
    • 100
      g uzená slanina
    • 1
      lžíce vepřové sádlo

Postup přípravy receptu

  • Cibuli nakrájet na drobno. Slaninu nakrájet na větší kousky. Maso také nakrájet, na kostičky 1-2 cm.
  • Do hrnce dát sádlo a zahřát. Pak přidat cibuli a slaninu, pak dusit. Když začne cibule hnědnout, zvýšit teplotu a přidat maso. Dusit 10 minut, dokud se tekutina neodpaří a na dně nezůstane jen maso a tuk. Pak maso ještě minutu intenzivně opékat dozlatova.
  • Hrnec odstavit, přidat papriku a dobře promíchat. Zalít připravenou horkou vodu (1l), osolit, přikrýt poklicí a vrátit na plotnu. Ztlumit a nechat 1,5 hodiny dusit doměkka.
  • Brambory nakrájet na kostičky a přihodit k masu. Mouku rozmíchat ve studené vodě, přidat lžíci horkého guláše a přes cedník nalít zpět do hrnce. Promíchat.
  • Do hotového guláše vložit stroužek česneku prolisovaný, majoránku.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: