Vepřový gulášek

4

hodnoceno: 2
Příprava: 150 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 3
      ks cibule středně velké
    • sůl
    • 3
      stroužek česnek
    • 50
      g sádlo
    • 350
      ml voda
    • hladká mouka na zaprášení
    • majoránka dle uvážení
    • pepř mletý 10–15 kusů
    • chilli špetka
    • 4
      ks bobkový list
    • kmín špetka
    • 600
      g vepřová plec
    • mletá sladká paprika 1/4 balíčku

Postup přípravy receptu

  • Nejdříve očistíme a nakrájíme vepřové na kostky, oloupeme cibuli a nahrubo nakrájíme. V hrnci necháme rozpustit sádlo, přidáme cibuli a sladkou papriku, cibuli necháme krásně zhnědnout. Pak přidáme nakrájené vepřové na kostky, kmín, sůl, pepř, chilli, majoránku a nastrouhané stroužky česneku. Maso orestujeme ze všech stran.
  • Pak přidáme 300 ml vody, nejlépe vařící a dusíme tak 60–90 minut, pravidelně promícháváme a po půl hodince dušení přidáme bobkový list. Občas dolijeme vodu, podle potřeby. Někdy není ani třeba zahušťovat, ale nakonec zaprášit trochou hladké mouky a gulášek je hotový.
  • Jsem člověk, co pálivá jídla moc nemusí, ale ta špetka chilli v guláši udělá krásný jemně pálivý ocásek v chuti, samozřejmě, kdo má rád, tak dá chilli víc.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: