Vertuta

2.62

hodnoceno: 13
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Masová náplň
    • 3
      ks cibule osmažená
    • sůl
    • pepř mletý
    • 250
      g mleté maso uvařené
    • kopr
  • Cibulová náplň
    • 5
      ks cibule osmažená
    • sůl
    • pepř mletý
  • Brynzová náplň
    • 2
      lžíce máslo
    • 250
      g bryndza
  • Těsto
    • sůl
    • 2
      lžíce voda
    • 1
      ks vejce
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 300
      g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  • Vypracujeme těsto a vytahujeme ho na obdélník. Pokapeme olejem, rozložíme náplň, pevně srolujeme a stočíme do spirály (jako když ždímáme prádlo). Potřeme vejcem a upečeme.
  • Poznámka: Vertuta je moldavský vytahovaný piroh s brynzovou, masovou nebo cibulovou náplní. Moldavci ale dělají i Vertuty plněné strouhanými jablky zahuštěnými strouhankou.
Zařazení: Slané

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: