Vestfálský měšec

3.5

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      lžička sůl
    • 1
      dl olivový olej
    • 7
      stroužek česnek utřené
    • 500
      g kuřecí prsa
    • 2
      balíček listové těsto
    • 100
      g sýr niva
    • 500
      g vepřová pečeně
    • 100
      g hermelín
    • 1
      lžíce gyros koření
  • Příloha
    • 1
      lžička sůl
    • 4
      ks rajčata
    • 1
      ks pórek menší
    • 2
      ks mrkev
    • 3
      stroužek česnek utřený
    • 8
      ks hlávkový salát listů – na kousky natrhat, nebo čínské zelí
    • 1
      ks okurka salátová menší
    • 2
      lžíce pažitka nakrájená
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička bazalka nasekaná
    • 0,5
      dl bílé víno
    • 4
      ks paprika žlutá, červená, zelená a oranžová
    • 250
      g zakysaná smetana
    • 1
      lžíce panenský olivový olej extra

Postup přípravy receptu

  • Kuřecí prsa a vepřovou pečeni nakrájime na nudličky asi tak 3 cm dlouhé a 1 cm široké, dáme do misky. V oleji rozmícháme česnek, sůl, gyros koření a vše vlijeme do misky s masem. Pořádně promícháme a necháme asi tak 30 minut odležet. Mezítím vyválíme listové těsto asi tak 2–3 mm silné pláty a nakrájíme čtverce 20×20 cm. Nakrájíme na malé kostičky hermelín a rozdrobíme nivu. Maso orestujeme na pánvi. Na čtverce těsta klademe maso, navrch dáme hermelín, nivu a uděláme uzlíky. Dáme péct do trouby asi tak na 150 °C a pečeme jemně dozlatova.
  • Zatím, co se nám měšce pečou, připravíme si přílohu: papriky nakrájíme na nudličky 0,5×2 cm, okurku na 1/4 kolečka asi tak 2 mm silná, rajčata na 0,5 cm silné plátky, pórek na půlkolečka asi 2 mm silná, natrháme salát na kousky, nahrubo nastrouháme mrkev, vše vložíme do mísy. Do smetany dáme extra panenský olivový olej, česnek, sůl, bílý pepř, bílé víno a promícháme. Přidáme nakrájenou pažitku, nasekanou bazalku a znovu promícháme, poté nalijeme na zeleninu a opatrně promícháme.
  • K teplým měšcům podáváme připravenou zeleninovou přílohu. Ačkoliv je to trochu pracné, opravdu to stojí za to.
Zařazení: Maso Vepřové Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: