Višňová bábovka

2.62

hodnoceno: 8
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 4
      ks vejce
    • mléko
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 0,5
      lžička skořice
    • 375
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      ks hera
    • 1
      sklenice višně já je vypeckovávám
    • 250
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Utřeme tuk s cukrem a rumem, zašleháme vejce, přidáme mouku s práškem do pečiva a skořicí, popřípadě zředíme mlékem (utvoříme konzistenci těsta na bábovku). Polovinu těsta vložíme do vymazané a strouhankou vysypané formy, poklademe višněmi a přikryjeme zbytkem těsta. Pečeme zvolna (cca 175 °C) 60–70 minut.
  • Po upečení necháme asi 15 minut ve formě a pak vyklopíme. Nakonec polijeme čokoládovou polevou.
  • Višně lze nahradit jiným ovocem (maliny, třešně, ananas apod). Bábovka je vláčná, taková „nedusivka“.
Zařazení: Moučníky Bábovky

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: