Výborná kefírovka

2.56

hodnoceno: 27
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      ks kefír
    • 200
      ml olej
    • 1
      lžíce jedlá soda
    • 120
      g cukr krupice
  • Poleva
    • 1
      ks čokoláda na vaření
    • 1
      kelímek zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  • Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a vymícháme hladké těsto. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme tak, jak jste zvyklí dle vaší trouby. Já pekla na 170 °C asi 20-25 minut. Musíte zkusit špejlí, zda se těsto nelepí.
  • Na vychladlou buchtu natřeme polevu (krém) z rozpuštěné čokolády na vaření a zakysané smetany.
  • Recept mám z jednoho časopisu a jelikož mě velmi překvapilo, že tak jednoduchá buchta je opravdu výborná, rozhodla jsem se o recept podělit.
Zařazení: Moučníky Koláče

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: