Werichovo kuře

3.17

hodnoceno: 12
Příprava: 60 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule střední velikosti
    • sůl dle chuti
    • 1
      dl olivový olej
    • 4
      stroužek česnek
    • pepř mletý černý, dle chuti
    • 4
      ks kuřecí čtvrtky nebo špalíčky 6–8 ks
    • 1
      lžička hnědý cukr nemusí být
    • 1
      lžíce sherry ocet nebo balsamikový
    • 200
      g kečup

Postup přípravy receptu

  • Kuřecí porce omyjeme, osolíme, lehce opepříme. Vložíme do pekáče lehce vymazaného olejem (cca 1 lžíce) a zakryté dáme péct. Prvních cca 10 minut pečeme na vyšší teplotu, potom kuře trochu podlijeme a teplotu snížíme. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, po cca 25 minutách ji vložíme do pekáče pod maso. Kuře při pečení podléváme horkou vodou, v pekáči by stále mělo být dost šťávy. Česnek nakrájíme na tenké plátky. Kečup v misce smícháme s octem, zbylým olivovým olejem, podle chuti přisolíme (není to nutné) a pokud je moc kyselý, trošku přisladíme hnědým cukrem. Pokud je kečup hodně hustý, přidáme ještě trochu vlažné vody, směs by měla být krémovitá, ne hustá pasta, ale ne tekutá, aby šla na kuře rozetřít, ale aby nestékala. Na porce ji rozetřeme až ke konci pečení, když kůže začíná zlátnout, povrch by měl být pokrytý. Nahoru rozložíme plátky česneku, zbylý česnek a rajčatovou hmotu přidáme do šťávy a dopečeme, cca 10–15 minut. Česneku můžeme dát i víc, podle chuti. Není třeba se ho bát, nakrájený na plátky není tak výrazný jako prolisovaný.
  • Jako příloha se nejlépe hodí rýže nebo těstoviny, dobré je to i s opečenými bramborami.
  • Toto jídlo mi moc zachutnalo na služební cestě v nějaké restauraci, tak jsem odhadla suroviny a udělala doma rodině. Mělo velký úspěch i u dětí, zdomácnělo u nás a bylo rodinou zařazeno k nejoblíbenějším úpravám kuřecího masa.
Zařazení: Maso Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: