Zámecká drůbeží játra

3

hodnoceno: 7
Příprava: neuvedeno
Porce: 3
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • hladká mouka
    • pepř mletý
    • paprika
    • 2
      ks jablka
    • 500
      g drůbeží játra

Postup přípravy receptu

  • Cibuli oloupeme a nakrájíme asi na 0,5 cm kolečka (lépe, když se nerozpadnou). Oloupaná jablka nakrájíme na 1 cm kolečka, pak z každého vypíchneme jádřinec (uzávěrem od rumu). Cibuli i jablka poprášíme moukou a na oleji opečeme. Přendáme do nahřátého kastrolku.
  • Drůbeží játra naporcujeme na menší kousky, posypeme pepřem, paprikou a jemně obalíme v mouce. Ve stejném oleji jako cibuli a jablka orestujeme asi 8 minut játra, pak je posolíme, přendáme na nahřáté talíře, obložíme osmaženou cibulí a jablky.
  • Jako příloha je dobrá rýže, kterou na talíři zalijeme výpekem, který jsme rozředili trochou vody a přikápli sojovku. Netřeba zahušťovat. Ideální je smažit najednou na dvou pánvích a pak výpek slít dohromady, aby cibule a jablka nevychladly.
Zařazení: Vnitřnosti

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: