Zámecké kuřecí řízky

3

hodnoceno: 7
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Maso
    • sůl
    • 2
      stroužek česnek
    • 50
      g hladká mouka na obalení masa
    • 400
      g kuřecí prsa
  • Na těstíčko
    • sůl
    • 60
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      dl mléko
    • 50
      g uzený sýr
  • Na obalení
    • rostlinný olej
    • 2,5
      ks rohlík starších, ale vláčných

Postup přípravy receptu

  • Z masa nakrájíme plátky, nejraději 2 ks na porci, lépe se nám pak pracuje. Maso mírně naklepeme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem, chvíli necháme odležet. Rohlíky se pokusíme nakrájet na jemné nudličky a v troubě na suchém plechu, nebo normálně na pánvičce je opražíme, či spíše usušíme – ale nesmí ztmavnout, tak jen velmi mírně. Z mléka, vajíčka, hladké mouky, jemně nastrouhaného sýra a soli si uděláme těstíčko, tak akorát, ani moc husté, ani řídké.
  • Plátky masa obalíme v hladké mouce, dáme do těstíčka, napíchneme na vidličku a položíme do rohlíků, nahoru taky dáme rohlíkové nudličky, nemusíme moc mačkat, stačí jich trochu. Vidličkou zase dáme do tak akorát rozpáleného oleje a zvolna smažíme z obou stran. Pokud by byl olej rozehřátý moc, tak rohlíky rychle tmavnou. Podáváme s bramborovou kaší a kompotem. Těstíčko můžeme vylepšit i drobně nakrájenou šunkou nebo salámem.
Zařazení: Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: