Zapečená rýže se zelím a smetanou

3

hodnoceno: 10
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sádlo na vymazání pekáče
    • 1
      kostka masox
    • 250
      g rýže
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 500
      g kysané zelí
    • 1
      plechovka klobásová směs

Postup přípravy receptu

  • Rýži několikrát propláchneme teplou vodou, nakonec studenou vodou a necháme okapat. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme rýži, kterou prudce osmahneme dorůžova. Zmírníme plamen a zalijeme 150 ml vody, do které přidáme vegetu podle chuti.
  • Do menšího vymazaného pekáče střídavě klademe polovinu zelí, rýži, prohřátou klobásovou směs, zbylou polovinu zelí a vše zalijeme vývarem z masoxu (50 ml) a nakonec smetanou.
  • Zapečeme 20 minut.
Zařazení: Rýže Uzeniny

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: