Zapečené brambory po francouzsku

3.75

hodnoceno: 8
Příprava: 15 minut
Porce: 6
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule větší
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      kg brambory
    • 1
      lžička sůl
    • 200
      ml smetana
    • 750
      g salám
    • 1
      lžíce libeček
    • 100
      ml olej
    • 3
      g pepř drcený
    • 3
      g kmín
    • 3
      ks vejce

Postup přípravy receptu

  • Uvařené, studené brambory oloupeme a protlačíme lisem na kostičky (jako na bramborový salát). V rozpáleném oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájený salám a pečeme, dokud nepustí salám s cibulí šťávu. Pekáč vymažeme sádlem, na dno dáme vrstvu brambor, kterou smícháme s pečeným salámem, posypeme kmínem, osolíme a opepříme. Přidáme rozšlehaná vejce nebo smetanu a znovu promícháme. Můžeme přidat také čerstvě nasekaný libeček a nakrájenou papriku na ozdobu. Vložíme do předehřáté trouby na 190 stupňů a dáme péct asi na 20 minut. Až budou brambory hotové, poznáte to podle nádherně zlatavé barvy.
Zařazení: Brambory

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: