Zelené fazolky na tymiánu a česneku

3.22

hodnoceno: 18
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      špetka sůl nebo podravka
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžička tymián
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžíce med
    • 400
      g zelené fazolky čerstvé nebo mražené
    • 2
      lžíce olej

Postup přípravy receptu

  • Pokud použijeme fazolky čerstvé, nejdříve je 6–10 minut povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Mražené fazolky dáváme rovnou, nemusíme nechávat rozmrznout. Na vyšší pánvi rozpálíme kousek másla s kapkou oleje, přihodíme fazolky, lžičku tymiánu a začneme opékat. Když začnou měknout (cca po 7 minutách), tak je osolíme, přidáme prolisovaný česnek, zastříkneme sójovou omáčkou a přidáme lžíci medu. Ještě chvíli promícháváme a restujeme, dokud se chutě nepropojí.
  • Kdo chce, může přidat do pánve k máslu anglickou slaninu na nudličky a fazolky restovat na ní. Také výborné.
  • Vhodné jako zeleninová příloha ke grilovanému nebo podobně upravenému masu, s přílohou i jako samostatné jídlo.
Zařazení: Zelenina Zeleninové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: