1.8
Rohlíky natrháme a rozmočíme v mléce. Přidáme žloutky, promícháme a přidáme nakrájenou papriku, cibulku, žampiony,… více o Zeleninová nádivka
Všechnu zeleninu pomeleme na masovém mlýnku, dáme do hrnce vařit. Asi po 10 minutách přidáme olej a deko. Buďto vaříme,… více o Zeleninová směs
Mrkev a celer nastrouháme, přidáme majonézu, osolíme, opepříme. Zakápneme citrónovou šťávou a nakonec trochu osladíme.… více o Zeleninová pomazánka
Pečení perníkových chaloupek patří k nejkouzelnějším vánočním tradicím. Američanka Natalie… Celý článek
Chutná doslova pohádkově a k Vánocům prostě patří. Vaječný likér můžete připravit jako jedlý… Celý článek
Přestože by vánoční svátky měly být obdobím klidu a míru, pro většinu z nás to tak není. Jako… Celý článek
Chuť i vůně perníčků k Vánocům neodmyslitelně patří. A kdo chce jít ještě dál, pustí se do… Celý článek
Na středním ohni vyvaříme víno do poloviny původního množství, přidáme smetanu a metličkou pečlivě ušleháme a opět… více o Omáčka z plísňového sýra
Na těsto smícháme mouku, droždí, cukr, sůl, koření a sýr, dáme vše do větší mísy a promícháme (neděláme klasický kvásek… více o Calzonetti
Celá vejce ušleháme s cukrem do zhoustnutí, pak přidáme ostatní. Na vymazaném a vysypaném a hlubším plechu upečeme. Do… více o Eskymo řezy
Roláda: ušleháme zvlášť bílky - doporučuji se špetkou soli (jsou tužší), v další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme… více o Šarlota aneb roládkový dort
Ingredience na těsto vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Těsto. Po ukončení programu vykynuté těsto… více o Loupáčky zadělávané v domácí pekárně
Práškové šlehačky ušleháme s tekutou šlehačkou a mlékem. Vmícháme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali vanilkový… více o Zmrzlina – čokoládová a stracciatella
Ušleháme cukr se žloutky, přidáme olej, vodu, vanilkový cukr, mouku, pomalu přidáváme ušlehané bílky a nakonec prášek… více o Nejlepší bábovka
Oloupaný česnek (1 - 2 stroužky ) jemně rozdrtíme a na olivovém oleji krátce osmahneme tak, aby nezhořkl, pak česnek… více o Hustá rajčatová polévka
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, nakonec zapracujeme mouku s práškem střídavě… více o Francouzský hruškový koláč
Maso odblaníme, omyjeme a osušíme. Pak je vložíme do horké vody, rychle přivedeme k varu a poté vodu osolíme. Vaříme… více o Zadělávané fazolky
Ve větší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, mrkev, řapík, celý česnek a pár lístků šalvěje (vše… více o Cizrna s tuňákem a šalvějí
Špagety vaříme 7–8 minut v osolené vroucí vodě a scedíme přes sítko. Vaříme je „al dente“, tzn. ne úplně doměkka,… více o Celozrnné špagety se sýrem cottage, pórkem a žampiony