Zeleninové lečo

1.5

hodnoceno: 2
Příprava: 20 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce sůl
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks vejce
    • pepř mletý
    • chilli
    • 6
      ks rajče
    • 4
      ks zelená paprika

Postup přípravy receptu

  • Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a osušíme. Rajčata nakrájíme na kostičky a papriku na tenké proužky. Cibuli nakrájíme nadrobno.
  • V hlubší pánvi (s poklicí) rozpálíme olej. Přidáme cibuli a osmahneme ji. Cibuli zalijeme vodou, přidáme rajčata s paprikou. Přikryjeme pokličkou a dusíme.
  • Z leča necháme vyvařit vodu. Vejce si rozklepneme stranou do hrníčku a trochu rozšleháme. Pak jimi zahustíme lečo a pořádně promícháme. Zeleninové lečo ochutíme pepřem a případně osolíme, dle chuti dáme chilli.
  • Hotové zeleninové lečo podáváme horké a nejlépe s chlebem, ale záleží na chuti.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: