Zelná polévka z čerstvé hlávky

3.44

hodnoceno: 16
Příprava: 20 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 5
      ks brambory
    • sůl
    • kmín
    • mletá paprika
    • olej
    • 0,3
      ks zelí středně velké hlávky

Postup přípravy receptu

  • Na trošce oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou (asi 1 lžička), vložíme na nudličky nakrájené zelí, přidáme kmín, osolíme a zalijeme vodou. Vaříme asi 10–15 minut. Potom vložíme na kostky nakrájené brambory, dolijeme vodou na potřebnou hustotu a vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
  • Na talíři můžeme polévku posypat sekanou natí.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: