Zelňačka

2.89

hodnoceno: 9
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • cibule
    • brambory
    • máslo
    • sůl
    • mléko
    • pepř mletý
    • klobása
    • kysané zelí
    • zeleninový vývar
    • mouka
    • papriková klobása

Postup přípravy receptu

  • Na másle zpěníme cibulku, přidáme najemno nakrájenou slaninu a klobásku a orestujeme. Až se pěkně rozvoní, zalijeme vývarem (cca 1 litrem), přidáme pokrájené brambory, bobkové listy, nové koření a vaříme, dokud brambory nezměknou. Zelí necháme okapat, můžeme pokrájet a přidáme do hrnce. Povaříme, osolíme, opepříme. Když je zelí měkké, přidáme 0,4 litru mléka s rozmíchanou moukou (máme-li, nahradíme hraškou) a necháme zhoustnout.
  • Až zhoustne, přidáme na zjemnění 3 lžíce bílého jogurtu a dle chuti dochutíme. Možno přidat i lžíci cukru pro ty, co nemají rádi kyselé. Polévka je lehce pikantní, krásně hustá a výborná. Tento recept je osvědčený v naší rodině, věřím, že si pochutnáte také.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: