Zelňačka podle mé chuti

2.5

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule větší
    • 6
      ks brambory
    • máslo
    • sůl
    • 2
      ks mrkev
    • česnek
    • majoránka
    • pepř mletý
    • 2
      sklenice bílé zelí ve sladkokyselém nálevu
    • paprika
    • bobkový list
    • klobása pálivá
    • nové koření
    • 200
      g žampiony
    • 200
      g růžičková kapusta
    • maďarská klobása
    • cukr

Postup přípravy receptu

  • Nadrobno nakrájíme cibulku, nastrouháme mrkev, stroužek česneku rozdrtíme a vše na másle restujeme dozlatova. Přidáme zelí ze sklenice a zalijeme 2 l vody. Pořádně promícháme a okořeníme kmínem, paprikou, majoránkou, solí, novým kořením, bobkovým listem, pepřem a necháme vařit.
  • Zatím si oloupeme brambory a uvaříme ve druhém hrnci. Nakrájíme si klobásy na plátky, které ještě přepůlíme a tak po půl hodině přidáme do hrnce. Připravíme si žampiony také na plátky a růžičkovou kapustu. Oboje dáme vařit do hrnce.
  • Podle chuti přidáváme průběžně papriku a majoránku. Na závěr vložíme již uvařené brambory a dochutíme jednou nebo dvěma lžičkami cukru.
  • Necháme uležet do druhého dne v lednici.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: