4
Brambory nakrájené na drobné kostičky vaříme zalité půllitrem vody se solí a kořením (nové koření předem podrtíme)… více o Bramborová omáčka s klobásou
Do formy domácí pekárny dáme ingredience dle pořadí. Pekárnu nastavíme na program „základní bochník“. Na kostičky… více o Pivní chléb s klobásou
Na kostičkách slaniny necháme zesklovatět cibuli a zasypeme ji mletou sladkou paprikou. (Kdo má rád, přidá špetku… více o Polévka zelná s klobásou
Brambory v moučníku? Ano! Tato skromná surovina, kterou běžně používáme do slaných jídel,… Celý článek
Dýně je geniální podzimní zelenina a bylo by škoda nevychutnat si ji i ve sladké podobě.… Celý článek
Chcete překvapit rodinu či přátele nějakým úžasně strašidelným dortem na Halloween? Stačí si… Celý článek
Zelné saláty patří k nejoblíbenějším přílohám. Jsou osvěžující, křupavé a díky své… Celý článek
Smícháme spolu droždí, mouku, cukr a 100 ml mléka, vytvoříme tak kvásek, necháme ho vzejít. Ke kvásku přidáme zbylé… více o Béleše
Chleba nakrájíme na plátky, vložíme na pečící papír na plech, pokapeme olivovým olejem a pečeme v rozehřáte troubě na… více o A co starý chleba?
Kuřecí prsa naklepeme, osolíme a také opepříme. Vejce rozšleháme a poté zředíme vodou. Maso obalíme v mouce, potom ve… více o Řízky v cornflakes
Kuře rozčtvrtíme, osolíme a opečeme na olivovém oleji. Vyndáme z pánve a uchováme v teple. Na pánev přidáme na kostičky… více o Bulharské kuře
Bílý jogurt, tvaroh a zakysanou smetanu smícháme dohromady. Ve druhé míse vyšleháme smetanu ke šlehání. Tuhou šlehačku… více o Nepečené mlsání
V mouce uděláme důlek, dáme do něho rozehřáté máslo, vykynuté droždí (v hrnečku trochu vlažného mléka, trochu mouky,… více o Babiččina vánočka
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do… více o Vdolky s povidly a šlehačkou
Telecí ragú 1. Do kastrolu vložíme na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu a špek 2. Restujeme do hnědé barvy. 3. V… více o Telecí ragú na víně, s bramborovým pyré a se zeleninou
Na hlubokém plechu promícháme a rovnoměrně zakapeme Salkem, pražíme dozlatova a musíme často míchat, ať se nám vločky… více o Müsli ořechové
Rýži uvařte podle návodu. Játra omyjte a osušte, anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a cibuli nasekejte na menší… více o Játra na víně s rýží
Změklé máslo s moučkovým cukrem a solí vyšleháme do pěny, vmícháme vejce, mouky s kypřidlem, mlékem a dvěma lžícemi… více o Banánové řezy s vanilkovým krémem
Z uvedených surovin uděláme těsto na palačinky a necháme asi hodinu odpočinout, aby vločky nabobtnaly a změkly. Potom… více o Palačinky zapečené se smetanou