Zelné závitky s mletým masem

2

hodnoceno: 9
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • cibule
    • 1
      ks červená paprika
    • 3
      lžíce máslo
    • sůl
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      ks vejce
    • rohlík z předchozího dne
    • pepř mletý
    • 1
      svazek petrželka
    • bílé zelí
    • 1
      kg mleté maso
    • 1
      lžíce paprika - sladká
    • 400
      ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  • Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vroucí osolené vody a postupně opatrně utrhneme 8 vnějších listů. Jejich střední žebra naplocho seřízneme. Zbytek zelí nahrubo pokrájíme. Cibule oloupeme a nasekáme. Papriku očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. Žemli vymačkáme a promícháme s mletým masem, vejcem, cibulí a paprikou, osolíme a opepříme. Na každý zelný list dáme osminu masové hmoty, zavineme a svážeme režnou nití.
  • V pekáči rozehřejeme máslo a závitky na něm přibližně 10 minut po všech stranách opékáme. Pak do pekáče přidáme zbylé zelí a podlijeme asi 500 ml vody. Přikryjeme poklicí a dusíme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 °C, plyn stupeň 3) přibližně 40 minut. Smetanu ušleháme se solamylem, ochutíme solí, sladkou paprikou a přidáme k závitkům. Při stejné teplotě zapékáme bez poklice dalších 10 minut. Petrželku opereme, osušíme, najemno posekáme a na závitky posypeme.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: