Žmolenka z brambor

3.36

hodnoceno: 11
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • brambory
    • sůl
    • sádlo
    • hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  • Brambory uvařené ve slupce oloupeme a protlačíme lisem na vařené brambory (Prodával se v domácích potřebách, ale nevím, jestli se ještě vyrábí. Někdo ho má doma třeba po babičce). Osolíme, posypeme moukou a lehce promneme. Nesmíme mačkat, jenom promneme jako žmolenku na koláč.
  • Na rozpálený tuk nasypeme část této žmolenky a postupně opékáme do křupava. Získáme drobné opečky, ke kterým báječně chutná kyselé zelí.
  • Pozn.: Někde se tomuto jídlu říká Rýpl nebo Šmorn.
Zařazení: Brambory

Podobné recepty

Použité suroviny: Brambory Hrubá mouka Sádlo Sůl

Doporučujeme

Další doporučené recepty: