ZPĚT

Rybí gratin

recept je určen pro 2 osoby

Ingredience:

kousek cca 530 kcal 600 g špenátu (nejlépe v listech) 1 cibule 1 lžíce zastudena lisovaného slunečnicového oleje 1 lžíce vegetariánského zeleninového vývaru (instantní prášek) 4 lžíce smetany (nebo bílého jogurtu) 1-2 stroužky česneku 400 g filé z lososa 2-3 lžíce citronové šťávy 1 lžička mořské soli 100 g sýra Příprava:

Špenát omyjeme, spaříme ve vařící vodě a nakrájíme na kousky. Vodu na spaření si ponecháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.

Olej na pánvi ohřejeme a opečeme na něm cibuli dosklovata. Přidáme špenát, okořeníme vývarem, přidáme smetanu, vodu na spaření a vylisovaný česnek. Troubu předehřejem na 200 °C.

Rybí filé pokapeme citronovou šťávou a lehce osolíme.

Polovinu špenátu dáme do nákypové formy a položíme na něj rybí filé. Pokryjeme zbývajícím špenátem.

Sýr nakrájíme na tenké plátky a položíme na zeleninu. Gratin zapékáme 20-25 minut.

28.1.2009 15:27 |

NAHORU

Přečtením článku spálíte: Vaše váha: kg

nápověda

Pro komentování článku je nutné být zaregistrován a přihlášen.

 
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Pro přesnější výpočet si prosím nastavte výši své váhy. Výpočet je samozřejmě nutné brát s určitou rezervou, protože každý má jiný metabolismus.