ZPĚT

Bramborové noky s jahodami

SUROVINY:
100 g malin (čerstvé nebo mražené) 150 g bílého jogurtu (0,1% tuku) 2 čajové lžičky třtinového cukru 10 g zázvorového kořene 75 g bramborových noků (gnocchi) 1/2 čajové lžičky řepkového oleje 1/2 čajové lžičky sezamových semínek pár lístků máty jahody POSTUP:

Maliny, jogurt a 1 čajovou lžičku třtinového cukru dobře promícháme a odložíme. Jahody důkladně omyjeme a osušíme. Zázvorový kořen oloupeme a nakrájíme na tenounké plátky, které opečeme spolu s bramborovými noky do zlatova. Zbytek třtinového cukru promísíme se sezamem a směs necháme krátce zkaramelizovat. Na talíři nejprve rozprostřeme maliny s jogurtem, na to navrstvíme bramborové noky a jahody. Vše pokapeme karamelem.

Nutriční hodnoty:

1586 kJ/377 kcal
Bílkoviny: 11,3 g
Sacharidy: 62,4 g
Tuky: 8,3 g

28.1.2009 14:26 | Mgr. Pavel Suchánek

NAHORU

Přečtením článku spálíte: Vaše váha: kg

nápověda

Pro komentování článku je nutné být zaregistrován a přihlášen.

 
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Pro přesnější výpočet si prosím nastavte výši své váhy. Výpočet je samozřejmě nutné brát s určitou rezervou, protože každý má jiný metabolismus.