SUROVINY:
50 g tofu 1 vejce 2–3 polévkové lžíce mléka (1,5 % tuku) sůl, sójová omáčka, lístky rukoly tabasco olivový olej na potření pánve Na ovocný salát: 1 broskev 1 rajče, 2 jarní cibulky, 1–2 lžíce hořčice 1/2 čajové lžičky mleté sladké papriky pepř, 1/2 limetky POSTUP:
Nejprve připravíme salát: broskev a rajče nakrájíme na kostky, cibulku najemno, lístky rukoly napůl. Smícháme a zalijeme dresinkem z hořčice, koření a limetkové šťávy. Na omeletu: na drobno nasekané tofu, vejce, mléko, sůl, pepř, sójovou omáčku, tabasco. Promícháme, nalijeme na pánev vymazanou olejem, pečeme 3 minuty, posypeme cibulkou, dvě protilehlé strany omelety přeložíme ke středu, pánev zakryjeme poklicí a necháme stát 3 minuty. Omeletu dáme na talíř a ozdobíme lístky rukoly.
Nutriční hodnoty:
1052 kJ/250 kcal
Bílkoviny: 10,8 g
Sacharidy: 27,8 g
Tuky: 9,8 g
28.1.2009 14:09 |
NAHORU