ZPĚT

Bramborová polévka s mrkví a piniovými oříšky

PRO 4 OSOBY

SUROVINY:
750 g brambor 750 g mrkve 1 velká cibule 3 polévkové lžíce olivového oleje 1 chemicky neošetřený citron (biocitron) 50 g piniových oříšků snítka čerstvého tymiánu jedlá sůl s jodem mletý černý pepř POSTUP:

Brambory a mrkev oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kousky.

Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a osmahneme na jedné polévkové lžíci olivového oleje. Potom k ní přidáme brambory a mrkev, krátce opečeme a zalijeme asi 1/2 litrem vody. Necháme vařit přibližně 25 minut. Citron dobře omyjeme, osušíme a kůru nastrouháme. Piniové oříšky zasucha na pánvi orestujeme do zlatohněda. Zeleninu rozšťoucháme, přidáme ještě asi 1/2 litr vody, 2 čajové lžičky citronové kůry a tymiánové lístky.

Krátce povaříme. Ochutíme solí a pepřem a každou porci ozdobíme tymiánovou natí a piniovými oříšky a přidáme 1 čajovou lžičku olivového oleje.

1 porce 1470 kJ/ 350 kcal
9 g bílkovin
13 g tuků
44 g sacharidů

28.1.2009 13:59 |

NAHORU

Přečtením článku spálíte: Vaše váha: kg

nápověda

Pro komentování článku je nutné být zaregistrován a přihlášen.

 
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Pro přesnější výpočet si prosím nastavte výši své váhy. Výpočet je samozřejmě nutné brát s určitou rezervou, protože každý má jiný metabolismus.