ZPĚT

Tempura

Chcete vědět jak chutná taková pravá tempura? Máme pro vás recept !

INGREDIENCE:
300 g svíčkové, 300 g vepřové kýty, 300 g rybího filé, 1/2 květáku, 2 větší pórky, 4 paprikové lusky nebo kapie, 1 celer, sůl. Těstíčko: 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce škrobu, olej na smažení, voda a sůl. Zálivka: 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce dezertního vína, 1 lžička cukru, špetka Glutasolu, sůl, 2 lžíce vody, 1 stroužek česneku POSTUP:

Maso z vepřové kýty, rybího filé a svíčkové nakrájíme na tenké plátky a osolíme. Z vajec, mouky, škrobu, vody a soli uděláme hustší těstíčko, do kterého připravené plátky masa namočíme a se zeleninou osmažíme dozlatova.

V misce zamícháme všechny suroviny na zálivku a podáváme zvlášť. Usmažené kousky masa klademe na teplou mísu. Jednotlivé kousky masa si každý namáčí do zálivky.

Tip: Jako příloha je vhodná rýže nebo zeleninový salát.

28.1.2009 13:38 | Petra Lamschová

NAHORU

Přečtením článku spálíte: Vaše váha: kg

nápověda

Pro komentování článku je nutné být zaregistrován a přihlášen.

 
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Pro přesnější výpočet si prosím nastavte výši své váhy. Výpočet je samozřejmě nutné brát s určitou rezervou, protože každý má jiný metabolismus.