ZPĚT

Průvodce přírodními sladidly

Chtěli byste při pečení cukroví vyzkoušet něco jiného než jen cukr a med? Pak je ten pravý čas sáhnout po přírodních sladidlech.

SIRUPY BEZLEPKOVÉ

* Jsou sladší než řepný a třtinový cukr

* Hodí se k přípravě bylinných čajů, stačí tedy jen menší množství. nápojů.

* Používají se k ochucení ovocných teplých i studených salátů a sladkých pokrmů. müsli, mléčné a sójové výrobky.

* Dochucují

* Přidávají se do těsta na pečivo, sušenky nebo cukroví

* Osladit mohou i domácí kompoty a marmelády.

OBILNÉ SIRUPY A SLADY

* Používají se jako méne sladká náhražka cukru.

* K pečení hodí spíš sirupy než slady.

* Sirupy jsou príliš husté a je treba ubrat z receptu trošku tekutin.

* Hodí se do kaší, mlécných i sójov ých nápoju a dezertu.

* Mužete si jimi dochutit snídanové cereá lie, pecivo nebo cukroví.

* Nápoje vám však obilné sirupy ani slady príliš neosladí.

* Až na rýžový sirup obsahují lepek

CO MAJÍ SPOLEČNÉHO?

* Pocházejí z přírody

* Nepřekyselují žaludek (mají vyšší pH)

* Nevyplavují z těla ven minerální látky (jako cukr)

* Mají nižší glykemický index (nezvyšují tolik hladinu krevního cukru)

* V menší míře jsou vhodné i při redukční dietě

* Obsahují vitaminy skupiny B * jsou lehce stravitelné * Dodají pokrmům zajímavou chuš

* Mají lepivou strukturu (ideální i na vánoční cukroví) * Skladují se v teplotě do 20 °C

12.12.2011 9:27 | JANA VAŠÁKOVÁ

NAHORU

Přečtením článku spálíte: Vaše váha: kg

nápověda

Pro komentování článku je nutné být zaregistrován a přihlášen.

 
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Pro přesnější výpočet si prosím nastavte výši své váhy. Výpočet je samozřejmě nutné brát s určitou rezervou, protože každý má jiný metabolismus.