ZPĚT

Radka Fišarová: "Nejdřív salát, pak čokoládový dort!"

Před několika lety přestala jíst tučná jídla jako vepřo knedlo zelo atd., přestože má klasickou českou kuchyni ráda. V podstatě moc nesmaží a snaží se vyhýbat mouce a mléku.

Zato si dopřává hodně ovoce a zeleniny, potravin bez konzervantů a bez „éček“. „V mém případě jde spíš o styl stravování než o dietu.

Nicméně jsem si bohužel díky přílišnému pracovnímu zápřahu vypěstovala pár zdravotních problémů s trávicím ústrojím, takže jsem musela jídelníček ještě trochu upravit. Vše, co je agresivní pro žaludek a střeva, tedy celozrnné pečivo, müsli nebo luštěniny, jsem musela omezit. Pomalu se zdá, že nemám, co jíst, ale věřte, že jde jen o fantazii,“ říká zpěvačka.

* Jak jste na tom se zdravým životním stylem?

No, jak jsem již nastínila, můj životní styl je trochu bláznivý, ale snažím se z toho vybruslit… V každém případě potřebuji ke své spokojenosti dostatek pohybu, který ke „zdravému životnímu stylu“ určitě patří. Horší je skutečnost, se kterou bojuje většina zpěváků či herců – že se cpeme po představení.

* Přezdívají vám „česká Edith Piaf“, hrajete hlavní roli v představení Edith – vrabčák z předměstí. Nicméně právě tato legendární a zcela geniální zpěvačka zdravý životní styl zcela jistě neuznávala…

To je pravda. Edith skutečně žádné zásady stravování asi neřešila. Zřejmě tušila, že vyposilované břicho z ní osobnost neudělá. A při tom množství příběhů v jejím životě si myslím, že zkrátka na takovéhle věci neměla vůbec čas.

* S tímto představením jste už projela i kus světa. Která země si vás získala, co se jídelníčku a životního stylu týká?

Jednoznačně Brazílie. Spousta zeleniny a výborné ovoce, rýže a úžasně, neuvěřitelně křehce upravené hovězí maso s maniokem nebo moučkou z manioku. A také jejich báječná fazolová omáčka „fežoáda“. Vše vyvážené, že se najíte dosytosti a kila zůstanou stejná.

* Je naopak něco, co je vám z jídel tzv. proti srsti?

Mořské plody a všechny gastro úlety, které mají na svědomí trápení zvířat. Nejsem vegetariánka, myslím, že člověk je všežravec, a tak to respektuji, ale jíst opičí mozky atd. mně skutečně přijde víc než zbytečné…

* Říká vám něco dělená strava?

Občas ji praktikuji, ale spíše jako zpestření jídelníčku, nikoli jako styl stravy.

* Co Radka Fišarová a fitcentra?

Fitko je můj kamarád, dokonale si v něm pokaždé vypláchnu hlavu. Je to pro mě v podstatě relaxace. Také jsem začala jezdit na kole a moc ráda běhám, a to jak v posilovně, tak venku. A také se chci vrátit ke kickboxu, což je sport, který báječně formuje postavu.

* Kolik času věnujete líčení?

Nic moc. Spíš před představením, kdy si musíme vytvářet „nové obličeje“ pro naše role. (smích)

* A svému tělu?

Samozřejmě se snažím o sebe pečovat, to je v zájmu snad každého. Takže kdybych měla k péči vzít i sprchu, tak to bude mooooc času denně. (smích)

Jak řešíte stres a pro tělo zatěžující záležitosti?

Těžko. Nejsem výbušná povaha, ale často si beru věci víc, než musím. Špatné věci sem tam potkají každého. Hlavní jsou pro mě v takových chvílích rodina a přátele. Na ty je důležité nezapomínat, abyste v takových chvílích měli komu zavolat. A pak už na to nejste sami.

* Co by byste vzkázala těm, pro které jsou nadbytečná kila velký problém?

Nevím, jestli jsem ten správný rádce, ale asi je důležité být k sobě upřímný a nic si nenalhávat. Znám slečny, které velmi rády jedí, ale kvůli svému okolí chtějí shodit. Myslím, že nemají šanci. Hubnout kvůli někomu je sice dobrá motivace, ale především to musí chtít každý sám. Bohužel je to většinou běh na dlouhou trať. Ale jestli jste se tedy některá rozhodla, tak vám přeji silné nervy, ať to dokážete, protože to určitě stojí za to!


Je nazývána českou Edith Piaf, vá ží čt yřicet slyšeli a neviděli na vlastní oči, řekli byste, ale pokud byste ji pouze šest kilogramů, ilová že právě zpívá minimálně stopadesátik černoška! I to je Radka Fišarová…

ŽÍT ZDRAVĚ PRO MĚ ZNAMENÁ NASLOUCHAT SVÉMU TĚLU A DOPŘÁT MU, OČ ŽÁDÁ. DOSTATEK SPÁNKU, POHYBU A SMÍCHU, ČISTOU HLAVU A DOBROU LEHKOU STRAVU.

MŇAMKA PODLE RADKY FIŠAROVÉ

INGREDIENCE:

Filé, strouhaný nízkotučný sýr, nízkotučná smetana, ledový salát, cherry rajčátka, eventuálně ještě „navíc“ pár malých brambor

POSTUP:

Na pekáč dáme 4 ks filé, zasypeme strouhaným sýrem, zalijeme smetanou, zapečeme na 180° přibližně dvacet minut, potom na čtvrt hodiny přikryjeme alobalem a na dopečení jej opět sundáme. Podáváme na ledovém salátu s cherry rajčátky, jako přílohu lze eventuálně přidat ještě pár vařených brambor.

TAK AŤ VÁM VŠEM CHUTNÁ!

Vaše Radka

30.6.2008 22:13 |

NAHORU

Přečtením článku spálíte: Vaše váha: kg

nápověda

Pro komentování článku je nutné být zaregistrován a přihlášen.

 
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Pro přesnější výpočet si prosím nastavte výši své váhy. Výpočet je samozřejmě nutné brát s určitou rezervou, protože každý má jiný metabolismus.