ZPĚT

Tereza Kerndlová: "Člověk musí vědět, kdy přestat!"

Zpěvačka Tereza Kerndlová tvrdí, že nejvíc přibírá na dovolené, kde sní vše, nač má právě chuť. A pro změnu nejhubenější byla v době, kdy pravidelně stepovala, mohla jíst úplně všechno a vážila 47 kilo. Dnes je jen nepatrně silnější...

¨

* Terezko, není vám líto, že už nejste v blízkosti kuchařů na zámořských luxusních lodích, kde jste s rodiči žila od svých dvou do sedmi let (tatínek Terezy - Láďa Kerndl tam zpíval; pozn. autora), a kteří pro vás dělali zmrzliny s horami šlehačky?

Ne, není. Beru to jako určitou etapu života, která je deřnitivně v nenávratnu. A navíc tenkrát - jako dítě jsem si mohla zmrzlinu s horou šlehačky dovolit každý den i několikrát, dnes už bych při konzumaci takového množství zmrzliny asi vypadala jinak… (smích) Vzpomínám si, že na těch lodích byl i tzv. dětský koutek, kam jsem si s mámou chodívala často hrát a pak jsem většinou zašla „na návštěvu“ do kuchyně na ty zmrzliny.

* Určitě musíte každý den děkovat pánu bohu za to, že máte tak skvělou postavu a že vám při narození dal do vínku i velmi dobré zažívání!

Možná se budete divit, ale mám poměrně silné sklony k tloustnutí, a proto se musím v jídle malinko krotit a hlídat, pokud si chci udržet váhu. Takže určitě nepatřím k těm, kteří mohou sníst cokoli a nepřiberou ani deko.

* Není žádným tajemstvím, že váš tatínek prodělal rakovinu hrtanu a vám právě z tohoto období

Protože na takové věci se zkrátka zapomenout nedá. Byla jsem hodně malá, a když jsem za tátou v té době chodila do nemocnice, tak jsem viděla, jak byl každý další den zase o něco hubenější. Vypadal prostě najednou úplně jinak a na tuhle skutečnost nikdy nezapomenu…

* Kdy jste se poprvé setkala „tváří v tvář“ dietě? Vzpomenete si?

Přesně! Bylo to před focením obalu na moji první sólovou desku. Dříve jsem závodně stepovala a měla jsem tím pádem pravidelný pohyb, který byl hodně náročný. Potom jsem ale se stepem skončila a po delší době jsem si všimla, že přibírám. Tak jsem nějaký čas držela dietu a od té doby si držím svoji váhu.

* Což je kolik kilogramů?

Držím se na těch padesáti kilech.

* K vašim 164 cm výšky ideální, nebo by to podle vás chtělo nějaké to kilečko navíc?

Myslím, že je to akorát. Cítím se fajn.

* Když už jste zmínila svůj hudební debut s názvem Orchidej - snad všemi médii v zemi proběhla informace, že kvůli tomuto focení jste čtrnáct dnů nejedla. To jste chtěla, aby vás na tom obalu téměř nebylo vidět?

(smích) Chtěla jsem prostě jen trochu zhubnout. Jsem poměrně malá, a tak je na mně logicky vidět každé kilo navíc. Stačilo mi ale zhubnout tři čtyři kila a hned jsem se cítila líp. Myslím, že mi to rozhodně neuškodilo.

* Hlídáte si váhu, nebo je to věc, která jde tzv. mimo vás?

Bohužel je to věc, která nejde mimo mě. Musím se hlídat, abych si váhu držela plus minus na té padesátce. Ale už přesně vím, co můžu jíst a v jakém množství, aby se moje váha nezměnila. Vím taky, kdy si můžu dovolit jíst vše, na co mám chuť. Musím ale taky vědět, kdy přestat! (smích)

* Před časem jste se vrátila z Belgie, kde jste dokončovala své druhé album. Prozradíte, jaká je belgická jídelní specialita? Mají Belgičané něco, co my Češi ne?

Nedokážu jmenovat jejich specialitu, ale vím přesně, co u nás nikdy neuvidíme. Když si jdete v Belgii koupit nějakou bagetu plněnou gyrosem a zeleninou s dresinkem, tak vám Belgičané do bagety přidají ještě obrovskou horu hranolek. Ty totiž pocházejí z Belgie a oni je tím pádem dávají skoro do všeho a ke každému jídlu jako přílohu.

* Po maturitě jste měla v plánu začít chodit do posilovny a cvičit jógu. Podařilo se?

Na jógu jsem začala chodit a hodně mě to chytlo. Bohužel jsem teď dlouho nebyla, protože jsem byla skoro celé léto mimo republiku. Teď bych se józe ale chtěla začít věnovat pravidelně.

Ne, tak to mi skutečně ještě nikdy nikdo neřekl.

* Najíte se kdykoli vás přepadne hlad, nebo máte jasný psychický „mantinel“, třeba že od 18. hodiny už nepozřete ani sousto?

Nemám daný čas, kdy jím, a kdy ne. Jsem často na cestách a vracím se pozdě v noci, takže to ani nejde takhle striktně určit. Snažím se ale jíst vícekrát za den, po menších porcích.

==== STEAK PODLE TEREZY KERNDLOVÉ PRO 4 OSOBY ==== SUROVINY

800 g hovězí svíčkové, sůl, pepř, kávová lžička medu, 2 kávové lžičky sójové omáčky, špetka mletého zázvoru, 1/4 kostky hovězího bujonu, špetka skořice, lžička thajské švestkové omáčky, špetka sušeného česneku, 1 dl vroucí vody, půl kávové lžičky solamylu, půl lžičky koření na čínu, 4 velké brambory, 1 větší cibule, sušená bazalka

POSTUP STEAK:
Maso nakrájíme na čtyři porce, naklepeme jednotlivé plátky rukou a poté je opepříme čerstvým mletým pepřem, nejlépe barevným. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a maso tepelně upravíme na každé straně po dobu 4 minut. Pak maso vyjmeme z pánve a 90 % oleje z pánve vylijeme. Pánev opět položíme na rozpálenou plotnu a vlijeme do ní předem připravenou zálivku, kterou povaříme do lehkého zhoustnutí. Tou potom polijeme steaky. PŘÍLOHA: Na zlehka vymaštěný plech vložíme na kolečka nakrájené brambory, které proložíme na kolečka nakrájenou cibulí, osolíme, opepříme a pečeme zhruba 20 minut. Před koncem pečení posypeme vše bazalkou.
ZÁLIVKA:
Do hrnku nalijeme vroucí vodu, v ní rozmícháme bujon, přidáme sůl, pepř, med, sójovou omáčku, mletý zázvor, špetku skořice, švestkovou omáčku, sušený česnek a koření na čínu. Vše promícháme, necháme lehce vychladnout a pak vložíme solamyl a promícháme.

AŤ VÁM CHUTNÁ! VAŠE TEREZA KERNDLOVÁ**

30.6.2008 22:13 | Klára Kopecká

NAHORU

Přečtením článku spálíte: Vaše váha: kg

nápověda

Pro komentování článku je nutné být zaregistrován a přihlášen.

 
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Pro přesnější výpočet si prosím nastavte výši své váhy. Výpočet je samozřejmě nutné brát s určitou rezervou, protože každý má jiný metabolismus.