Linecká velikonoční vejce

Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak… více o Linecká velikonoční vejce
Těstoviny uvařte podle návodu. Olej rozehřejeme na pánvi a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek na něm osmahneme, dokud… více o Boloňské těstoviny
Na másle a oleji osmahneme cibuli, česnek, pórek a nakonec brambory Přilijeme vývar a mléko ( vaříme asi 20 minut ) … více o Bramborová polévka
Na pánvi rozpálíme větší množství oleje, přihodíme na kostičky nakrájené syrové brambory, které osolíme, okmínujeme a… více o Bramborová omeleta
Z vlažného mléka, cukru a kvasnic si připravíme kvásek a nechame vzejít na teplém místě. V míse smícháme prosátou mouku… více o Borůvkové knedlíky
Kapustu omyjte, spařte v horké vodě a nechte okapat. Potom ji nakrájejte na malé kostičky. Brambory oloupejte a… více o Bramboráky s nivou
Do mouky dáme sodu, Heru, cukr, vejce a v mléce rozpuštěný med. Vše zpracujeme v těsto a rozdělíme na tři díly. Z… více o Mazurek
Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek také oloupeme a prolisujeme nebo utřeme se solí. Mrkev oškrábeme a… více o Boloňská omáčka II.