Kuřecí řízek Tahiti
Řízky naklepeme, osolíme a obalíme v trojobalu (2/3 strouhanky nahradíme kokosem). Obalené řízky usmažíme dozlatova. Na… více o Kuřecí řízek Tahiti
Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme nakrájenou anglickou slaninu orestujeme a přidáme překrájené zelí i se… více o Halušky se zelím II.
Okurku nakrájíme na drobné kostičky nebo nastrouháme. Ve smetaně rozmícháme utřený česnek, nasekaný kopr a olej.… více o Tarator
1. Mouku promícháme na vále se solí, přidáme pokrájené máslo, škvarky, vejce a lžičku octa. Přilijeme postupně asi 100… více o Slaný koláč se zelím
Na tuku osmažíme očištěnou na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a nahrubo nakrájenou cibuli. Když je zeleninový… více o Rajská omáčka
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí… více o Zapékaná špenátová miska
Vejce s cukrem našleháme do pěny, pak po lžících přidáváme mléko s rumem nakonec přidáme mouku a vypracujeme hladké a… více o Vystřihované velikonoční kraslice
Náplň: špenát očistíme a několik minut povaříme. Scedíme, dobře vymačkáme a posekáme. Na rozehřátém olivovém oleji… více o Cannelloni se špenátem