kralik na vine

Omyté porce králíka potřeme solí a pepřem. Na rozehřátém oleji maso opečeme, přidáme majoránku, bobkový list, podlijeme… více o kralik na vine
Nakrájíme hermelín, vajíčka, pórek, kapii, přidáme majonézu, sůl(špetku) a pepř dobře promícháme. Podáváme s pečivem. více o Hermelínový salát
Množství surovin záleží na počtu strávníků. Panenku si nakrájíme na plátky. Pokud máme plátky silnější, jemně je… více o Kořeněná panenka ve slanině
Ve vodní lázni rozehřejeme na kousku másla čokoládu, přidáme šlehačku (250 ml), kakao a cukr. Vše na mírném ohni… více o Horká čokoláda – snadná
Ušlehat žloutky s cukrem, přidat olej a horkou vodu - ušlehat, bílky ušlehat zvlášť do tuha. Potom zpracovat žloutky,… více o Piškotová roláda
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny kromě kakaa a dobře promícháme. Dvě třetiny těsta… více o Mramorová bábovka ze šlehačky
Do majonézy přidáme rozmačkaný česnek, podle chuti sůl, pepř a pálivou papriku a dobře promícháme. Natřeme na kolečka… více o Silvestrovské šavle meče
Z mouky, tvarohu a změklého másla uděláme těsto. Těsto rozdělíme na 24 kusů, ze kterých tvarujeme kolečka. Jablka… více o Tvarohové koláčky s jablky