Lívance s jablky

Z uvedených surovin vypracujeme lívancové těsto, necháme v teple nakynout a smažíme na lívanečníku. více o Lívance s jablky
Vařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, sůl, solamyl, na jedno kilo brambor asi 2 utřené stroužky česneku, špetka… více o Bramborová roláda od maminky
Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Necháme vychladnout. Poté je oloupeme, rozpůlíme a vnitřky vydlabeme. Máslo utřeme… více o Brambory plněné ementálem a uzeným masem
Dýně Dýni oloupeme škrabkou na brambory, překrojíme na polovinu a lžící vydlabeme jadérka. Poté nakrájíme na tenké… více o Gratinová dýně s tymiánem
Jelení filé nebo části jelení kýty, dusíme v dobrém zeleninovém základě s brusinkami, švestkovými povidly a vínem… více o Jelení filé na červeném víně s lesními žampiony, zeleninou a jemným knedlíkem
Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Přidáme vejce, mouku (strouhanku), sůl, pepř, česnek,… více o Sejkory
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu a pokapeme je olejem. Polijeme předem připravenou omáčkou (sýr s tvarohem… více o Tortelliny v sýrové omáčce
V hrnci (velikost podle toho, kolik chci mít polívky) osmahnout na oleji cubulku a potom mouku. ------ Uvařit v… více o Čočková polévka