Klasické žloutkové řezy

Z obou balíčků vyválíme stejné pláty, propícháme vidličkou a dáme péct (asi na 160 °C cca 15 minut - dokud nezačne… více o Klasické žloutkové řezy
Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Lahůdkovou cibulku nasakáme najemno a smícháme s mrkví a petrželkou. Osolíme,… více o Mrkev z Quercy
Ocet a litr vody + sůl, cukr, celý pepř, bobkový list, nové koření a vegetu - podravku svaříme. Necháme 3 minuty vařit,… více o Utopenci v aspiku
Vejce, kari a pažitku smícháme, přidáme trochu sýru a smažíme, dokud nebude omeleta mít správnou barvu. Můžeme… více o Omeleta
Smícháme všechno dohromady. Dáme na vymazaný pekáč a pečeme asi 30 minut při 120 °C. Je to rychlý a výborný moučník. … více o Makovec raz dva
Z vlažného mléka, medu, případně lžičky mouky připravíme kvásek a zaděláme jím těsto (podmáslí také lehce ohřejeme). … více o Domácí tmavý chléb s ořechy
Šunku potřeme křenovou pomazánkou, zavineme do roličky a ozdobíme šlehačkou. Vejce uvaříme natvrdo, vyjmeme žloutky, z… více o Svatební předkrm
Do hrnce dáme dva litry vody, přidáme oloupané nakrájené brambory a jednu cibuli, osolíme a necháme vařit. Na pánvi na… více o Polévka z rybího filé