Kovářské kotlety

- kotlety naklepat - osolit, opepřit - cibule na kolečka - brambory oloupat a nakrájet na plátky - pekáč vymazat -… více o Kovářské kotlety
Ocet a litr vody + sůl, cukr, celý pepř, bobkový list, nové koření a vegetu - podravku svaříme. Necháme 3 minuty vařit,… více o Utopenci v aspiku
Do vlažného mléka přidáme cukr a zamícháme, pak rozmačkáme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mouky zamícháme sůl a pak… více o Langoše
Očistit zeleninu a vložit do pomalého hrnce. Pote osolit asi 1 1/2 lžíci soli, 1 lžíce vegety a poprášit polévkovým… více o Vývar na polévku v pomalém hrnci
Brambory lehce povaříme, částečně zchladíme a rozkrojíme na půl. Každou polovinu lžičkou vydlabeme a plníme připravenou… více o Grázlův bramborový mls
Na másle nebo oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, pak přidáme nakrájenou nebo nastrouhanou dýni, kterou také… více o Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé… více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Maso vykostíme, opereme a nakrájíme na větší kousky. Nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova na oleji, přidáme nakrájené… více o Vepřové dušené v kapustě