Kuřecí řízky na bylinkách

Řízky podélně prokrojíme, aby byly tenčí a dobře se propekly. **Uděláme marinádu:** bylinky nasekáme na jemno (já… více o Kuřecí řízky na bylinkách
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a naložíme do směsi oleje a koření, jak kdo má rád, např. grilovací koření,… více o Vepřové plátky v listovém těstě
Z vlažného mléka, medu, případně lžičky mouky připravíme kvásek a zaděláme jím těsto (podmáslí také lehce ohřejeme). … více o Domácí tmavý chléb s ořechy
Vepřové maso pokrájíme na nudličky(kostky),které osolíme a opepříme. Cibuli pokrájíme na silnější půlměsíčky nebo… více o Vepřové s cibulí – minutka
Na másle nebo oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, pak přidáme nakrájenou nebo nastrouhanou dýni, kterou také… více o Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Do vlažného mléka přidáme cukr a zamícháme, pak rozmačkáme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mouky zamícháme sůl a pak… více o Langoše
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření… více o Utopenci v pivním nálevu
Maso pokrájíme na plátky. Po krajích plátky nařežeme, aby se nezkroutily při smažení. Naklepeme je a nasolíme, pak je… více o Sedlácké karé (kotleta) – minutka