Kotlík albánský

Na olivovém oleji osmažíme cibuli a po chvíli přidáme jehněčí maso, přidáme 500 g brambor, mrkev, celer a petržel.… více o Kotlík albánský
Z mouky, másla a jogurtu vypracujeme těsto, vyválíme plát. Dílky pomerančů rozřízneme napříč a obalíme je v pískovém… více o Pomerančový závin
-porce kapra osolit a poprášit provensálským kořením -porce citlivě opéct v olivovém oleji s máslem a pak odložit mimo… více o Kapr v zelenině
Mleté maso smísíme s vejcem, cibulí a kořením. Rozdělíme na 4 díly a vytvarujeme z nich placičky. Potřeme je olejem a… více o Hamburger
Smícháme krupici, cukr, jogurt, olej, kokos a prášek do pečiva. Necháme půl hodiny odpočinout. Mezitím si připravíme… více o Basbousa
1. Uzené maso dáme vařit do vody, asi po půl hodině přidáme nakrájené kysané zelí, houby, švestky, bobkový list a pepř.… více o Kapustnice
Ryby omyjte, osušte a kůži nakrojte do tvaru mřížky. V misce smíchejte olej se šťávou a kůrou z citronu, nasekanou… více o Pstruzi s mandlemi a bramborovým pyré
Pizza těsto jen roztáhnout na plech, propíchat vidličkou, upéct do křupava, na horké rozetřít pomazánkové máslo s… více o Židovská pizza